dilluns, 13 de setembre del 2010

PICO PERDIGUERO (3.222 m)

El Perdiguero un dels "grans" del pirineu. Pic fronterer amb l'estat Frances a l'oest del parc natural Posets-Maladeta. Aquesta zona del parc no la coneixia i el Marc em fà la proposta "deshonesta" d'anar-hi aquest cap de setmana, no m'ho penso ni un moment. Accepto.

Surto de Berga divendres cap el tard, hem quedat amb el Marc, la Silvia i la Queralt que m'esperen a Plan de Senarta (Benasque) , lloc ideal per anar amb la "furgo" (grans esplanades i uns serveis discrets però molt correctes, equipats fins i tot amb aigua calenta a les dutxes, al menys aquest cap de setmana) arribo sobre les 10 del vespre i muntem un gran sopar a la "casa-cargol", quan ja hem sopat arriben l'Angels i el Dani que també s'apunten a la "festa". Demà a les 7 tots a punt, d'acord?...

Dissabte a les 8 del matí comencem a remuntar la vall de LLiterola per un sender molt marcat que surt del peu de la carretera que porta a l'Hospital de Benasque; remuntem tota la vall fins l'ibon blanco de LLiterola, aqui aprofitem per fer u mossec, a la nostra esquerra ens queda una pendent de blocs que ens cal remuntar per sender poc definit fins assolir l'Hito Est del Perdiguero (3.170 m) des d'aquí seguint el cordal de l'aresta remuntem els metres que ens queden i arribem al punt més alt de la jornada El pic del Perdiguero (5 hores aporx) al cim fotos de rigor.



 Deixem les motxilles i anem fins l'Hito Oest del Perdiguero (3.176m) només apte per a col.lecionistes; retornem al cim del Perdiguero i des d'aqui comencem a crestejar direccio nord/nord-est per completar el plantejament inicial (assolir 6 tres-mils en el dia).

Fem la cresta en descens i anem a buscar la Tuca de LLiterola (3.095m), el Pico Royo (3.121m) i la Punta de LLiterola(3.132m) des d'aquest punt ens falta arribar a l'aguja de LLiterola però son als volts de les 5 de la tarda i per la lentitut que suposa progressar en cresta i l'hora que és,  decidim baixar per un fort pendent pedregos cap a l'ibon blanco de LLiterola.

Un altre petit mossec i a decidir el camí de tornada... baixem per la vall de Remuñe o per la de LLiterola ? per anar a trobar el camí de Remuñé hem de remuntar desnivell... và tornem per LLiterola però com travessem el llac ? per l'esquerra sembla que marquem fites... va som-hi... i les fites ens porten fins al portal de Remuñe.. home ara ja hi som i podem baixar per Remuñe que era la idea inicial. Doncs va per Remuñe a més hi ha 200 mts. menys de desnivell. El camí es molt definit per un un munt de fites però llarg com un dia sense pà (o al meys aquesta és l'impressió que ens dona). Arribem al cotxe després de gairebé 14 hores de voltar per aquests paisatges maravellosos.


Gran Sortida pirinenca en tots els sentis. Això si la inmillorable companyia i el bon humor no el perdem en cap moment.

4 comentaris:

  1. Bona crònica d'un dia fantàstic!

    ResponElimina
  2. Tieeeet, osti tu, 14 Hr són dos jornals de funcionari!!! animaaaaaal.

    ResponElimina
  3. Vam disfrutar com canalla. Estem fets uns pimpollos!!
    Uns quants tres-mils al sac. Al final haurem de fer llista ;-)

    ResponElimina
  4. una crònica "no oficial", molt bona ;-)
    amunt sempre amunt!

    ResponElimina