dissabte, 23 de gener del 2010

PIC DE LA MINA (Pimorent)

Aquest dissabte al matí hem sortit de Berga amb la Queralt a passejar una miqueta. L'intenció que teniem era anar a fer algun cim senzill, ella amb raquetes de neu i jò amb esquís.


Decidim tirar cap al port del Pimorent per veure com està de neu i depen de com ho veiem ens quedem a fer el Coma d'or o el Pic de la Mina i si no tirarem cap a Andorra a buscar alguna cosa facileta i no massa llarga.


Sobre 3/4 de 9 arribem al Coll de Pimorent, ja hi ha algun cotxe amb gent que està preparant-se per sortir amb esquís, ens ho mirem i decidim tirar cap el Pic de la Mina doncs, tot i no haver-hi un gruix de neu espectacular sembla molt millor que la coma d'en Garcia, que es veu molt pelada.


Ens preparem i apa, cap a munt. L'inici és molt bò, planer vas guanyant alçada molt lentament fins arribar a un petit refugi lliure. Aqui fem un mossec i cap a buscar el final de l'últim telecadira de l'estació de Porté. Aquest troç ja és una mica més dret, no gaire. Posem les alces als esquís i pas a pas arribem al final del telecadira. La Queralt diu que jà en té prou; jò tiro a munt amb una parella que porten un bon ritme (aquí noto que, com que no entreno estic fet caldo) arribo amb ells al coll de l'avant cim i ja només resta pujar, ara sense esquís,  20 o 30 mts. de desnivel per arribar al cim.



La baixada començo amb molt de comte, hi ha poca neu i surten molts rocs; a la primera pala la cosa millora i puc disfrutar d'alguns "giros", doncs encara que poca,  la neu es prou bona com per esquiar bé.
Segueixo baixant per la carena i  més avall, a  l'alçada del telecadira de dalt ,  la neu és continua fins al coll.
Bona matinal amb esquís, d'aquelles que et deixen bon regust per tornar-hi.

3 comentaris:

  1. Ja veig que ni al Pic de la Mina les condicions són massa bones..., quin hivern més burro!

    ResponElimina
  2. Segons vas comentant amb un i altre no hi ha gaire rés en condicions... ens haurem d'esperar....

    ResponElimina
  3. Ja veig la coma d'en Garcia que està pelada pelada... un dia o altre nevarà...

    ResponElimina