dimecres, 16 de febrer de 2011

PIC DE L'ESTANYÓ (2.915 m) Andorra - Corredor Oest

Aquest passat dissabte decidim amb el Marc, la Silvia i  la Queralt d'anar a fer una activitat de muntanya hivernal amb una mica de "salsa". El Marc proposa anar a fer un corredor que puja directe al pic de l'Estanyó a Andorra, per la seva cara Oest.

Ens en anem cap a l'aparcament de Sorteny per la carretera que porta a l'estació d'esquí d'Ordino-Arcalís, a Andorra, arribem a Sorteny i el matí es "fresquet", ens equipem i sortim en direcció al refugi de Sorteny per una pista a l'ombra, amb trams ben glaçats, abans d'arribar al refugi trobem un indicador a la nostra dreta que ens marca el camí que hem de prendre per arribar al pic de l'estanyó.

El seguim per unes traces ben marcades que no les abandonarem fins arribar al petit estany que dona nom al pic (l'Estanyó).

En aquest punt abandonem el camí traçat i anem a buscar l'objectiu del dia, un corredor ampli amb un pendent de 40/45º que ens durà directament a la carena del cim.

El corredor puja constant amb una inclinació que ens deixa progressar pas a pas, amb prudència però amb una dificultat que es salva sols amb l'ajuda de piolet i grampons.

En arribar a la carena ja sols ens resten uns 100/150 mts fins assolir el cim on gaudim d'unes panoràmiques excepcionals del pirineu Andorrà i Català.

El retorn l'emprenem pel camí "normal" de l'estiu fins que decidim encarar un altre corredor, ara a la nostra esquerra, aquest molt més curt, amb una inclinació semblant al de pujada que ens permetrà tornar directament a trobar les traces que haviem abandonat en el camí d'anada.

Resseguint doncs les nostres passes retornem a l'aparcament de Sorteny després d'una llarga jornada de muntanya, tant cansats com satisfets de l'activitat realitzada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada