diumenge, 27 de febrer del 2011

RASOS DE TUBAU

Una volta que ens permet resseguir un racó de l'Alt Berguedà amb unes bones vistes, des del Pedraforca al Taga.


Sortint des de Sant Jaume de Frontanyà, passant per davant la maravellosa esglesia romànica, agafem un camí marcat amb marques grogues que ens porta al coll de Sant Jaume. Des del coll, a la nostra dreta seguim un s 100 mts. la carretera enquitranada fins a trobar una pista a l'esquerra que passant per la font de la mata ens deixa arribar fins a Can Roma.
Des d'aquí sense camí agafem pel dret fins el coll de la creu del soler. Des d'aquest coll surt un sender que ens portarà fins al fons de la vall a trobar el rec del Roquerol, que travesserarem i ja des d'aquí anirem a buscar tota la carena dels rasos de Tubau,primer progressant entre un bosc magnific i despres gaudint de les bones vistes del pedraforca, el puig llançada, el puigmal, en primer terme el taga.....



Al arribar al pedró de Tubau faig una parada per esmorzar i, ja des d'aqui comença la baixada cap a la bassa de Corrubí, aqui, sense camí, anem a buscar una pista que ens porta fins el collet de Tubau.


Des del collet ja divisem una casa molt gran amb una esglesiola, és Sant Esteve de Montner. Passant per davant de l'ermita, sense camí massa definit anem a buscar una pista que seguirem a la nostra dreta i ja, sense deixar-la ens porta a la casa de Cal Cintet on retrobarem la carretera enquitranada que, resseguint-la a la nostra esquerra ens portara de nou al punt de sortida.

Una ruta agradable per passar un matí de dissabte per l'alt Berguedà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada