dimecres, 4 d’agost del 2010

MALANYEU VIA DELS SENZILLS

A la paret del Devessó, a Malanyeu,  hi ha la majoria de vies llargues de la zona, la major part d'elles molt accessibles i ben assegurades. La via dels Senzills, però, és una de les vies que "piquen" una mica d'aquest sector, no té una dificultat mantinguda com l'Estoc de Coc,  però si una sèrie de passos realment complicats per el nostre nivell i les assegurances allunyen el suficient com per fer-te escalar.

Aquest dissabte decidim escalar-la amb el Cinto.
És una via de quatre llargs.Està situada on la paret fà una "V" molt marcada i puja directe fins dalt de tot del cingle.
El primer llarg comença amb uns passos facils, assegurats amb 2 ponts de roca; a partir de trobar el primer parabolt la dificultat augmenta fins a trobar la primera placa de 6a que és realment fina i que, potser es troba més dificil de què és ja que vens de un inici molt agradable d'escalar. La dificultat es maté més o menys fins arribar a un arbre sec, abans del sostre on, al seu costat es munta la primera reunió no massa còmode.

El segon llarg comença havent de superar un sostre que la ressenya marca de 5+ però que ens costa molt de superar, un cop passat segueix una placa dificil a l'inici però que và minvant la dificultat a mida que arribes a la 2a reunió, aquesta còmode sobre un petit replà.
El 3r. llarg és el més agraït d'escalar, la seva dificultat és baixa però és molt vertical i les assegurances allunyen. (18 mts. 4 parabolts....).

Per muntar la 3a reunió ens desplacem uns metres a la dreta de la via i l'assegurem amb friends i una llaçada a un boix; amb aquest desplaçament guanyes verticalitat a la via i et pemet afrontar l'última tirada, que comença amb dificultat de 6a i es va facilitant a mida que vas pujant fins arribar al cim.

Una via que et fà suar però que quan arribes dalt et deixa del tot satisfet.
Per el descens tenim les reunions equipades amb anelles per baixar rapel.lant.
Una bona escalada que ens ha fet apretar les dents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada