dilluns, 22 de novembre del 2010

MONTSENY-Les Agudes i Turó de l'Home (cresta dels Castellets)

El Montseny, muntanya moltes vegades enomenada i un terreny totalment desconegut per mí.

Anem a posar-hi sol.lució. Aquest dissabte sortim de Berga amb unes previsions meteorològiques no massa afalagadores, pero.. què cony, al mal temps bona cara. Agafem l'eix transversal fins a Espinelves, allà per la carretera que porta a Viladrau on una mica abans d'arribar al poble hi ha un trencall a mà esquerra que ens condueix a Santa Fè del Montseny, abans d'arribar a Santa Fè passat Sant Marçal trobem una gran àrea d'aparcament a l'esquerra de la carretera on deixarem el cotxe.

Al cantó dret de la carretera surt un sender marcat amb marques vermelles molt visibles que ens portarà camí dels Castellets, hem d'estar atents abans de passar una petita tartera que és on el camí es bifurca i nosaltres, per poder fer tota la cresta hem de canviar a marques groques, d'aquestes no n'hi ha masses però estant alerta la ruta a seguir es força evident.

Tot i la boira constant i la neu que ens agafa a mig de la grimpada (cosa que li afegeig un grau més de dificultat i emoció) resseguim el camí fins al cim de les Agudes (1.700 m).

Al cim bufa un fort vent i junt amb la nevada que cau fa que no ens hi estem ni dos minuts.

Baixem en direcció oest, sempre ajudats pel GPS per anar a buscar el cim del Turó de l'Home (1.706m).

Seguiexen el vent i la neu, per tant sense encantar-nos prenem el GR que abandonarem al cap de uns centenars de metres, girant a la nostra esquerra per vorejar el cim de les Agudes per sota seguint a voltes camí, a voltes sender poc definit fins tornar a empalmar amb el camí de pujada que ens durà de nou on hem deixat el cotxe.

El dia no ha acompanyat doncs la boira, el fred, la neu i una pluja intermitent ens han impedit poder gaudir d'unes vistres que, diuen, valen molt la pena.
Hi haurem de tornar amb més bon temps, doncs la sortida m'ha agradat molt.

1 comentari: