dimarts, 2 de novembre del 2010

VIA FERRADA ROC DE LA COMA -Erts (Andorra)

En algún lloc vaig llegir que les vies ferrades son excursions per escaladors i escalades per excursionistes.... Em va semblar una bona definició.
No és una de les meves activitats preferides però, de tant en tant, em venen molt de gust.

Aquesta via ferrada, una de les més noves d'Andorra (equipada per Atac, el 2008) es troba al petit poble d'Erts, passat la Massana direcció Pal i Arinsal. Al mig del poblet trobem una rotonda i tam bon punt agafem la sortida que porta a les pistes d'esquí de Pal ens hem de fixar en una indicació de pàrquing a la mateixa rotonda i aparcar el cotxe a vora del riu. Des de l'aparcament ja veiem l'indicador de la via ferrada. L'aproximació la fem amb uns 20 minuts per un camí senyalitzat amb triangles grocs.
La via ferrada s'inicia en un mur vertical molt ben equipat.




Després de superar el mur ens toca un llarg flanqueig fàcil cap a la nostra esquerra, equipat amb cadenes i algun esglaó.

Al acabar el flanqueig trobem el lloc més compromès de tota la via, un mur d'uns 20/25 mts que ens caldrà salvar amb algún extraplom que ens fà tibar de brassos i acaba amb un flanqueig molt aèri a la nostra esquerra fins assolir el final del mur.

Tornem a "passejar" una  mica més en sentit horitzontal cap a l'esquerra fins a trobar un altre mur, aquest més curt i sense extraploms que ens porta al final de les "dificultats".

Ja des d'aquí, amb un cartell que ens indica la continuació seguim el cable de vida fins a trobar el descens on en el seu inici trobarem una corda fixa que ens ajudarà a començar a baixar per el camí de tornada i en poc menys de mitja hora tornarem a ser al lloc d'inici.
És una via ferrada sense continuïtat però que el mur del mig li dona caràcter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada