diumenge, 14 de febrer del 2010

PEDRAFORCA

Després d'una setmana que comença amb plujes i nevades a les muntanyes, divendres parlem amb el Cinto i, despres de comentar les possibililats, ens sembla bona idea anar a porvar el Pedraforca amb esquís.
També s'hi apunten l'Abel, el Franc i el "Secri".

Sortim de Berga a 2/4 de 8 del matí i a l'arribar a Saldes veiem que hi la tartera ben blanca; a l'aproximar-nos però, en obliga a anar fins a l'aparcament del mirador, doncs la sortida pel "dret" no es veu prou innivada.
Carreguem els esquís a l'esquena i per una "pala" pròxima a la carretera fem drecera fins a trobar el PR que porta a la tartera.

Seguim el camí a peu i ens calcem es esquís a peu de tartera, comencem a pujar tot fent voltes "maria".
 Amb més fè que no pas bona neu anem tirant a munt tot comprovant que la neu que hi ha és la què ha caigut aquesta setmana, a sota no hi queda base cosa que fà que, a cada volta ens surtin les pedres de sota.

Seguim un troç amunt a veure si la cosa millora, però rés, l'estat és el mateix, trossos amb neu molt pols però humida i pesada i altres que surten els rocs de sota.
Decidim girar cua perquè veiem que això serà trinxar els esquís de baixada sino ens obrim el cap.

Cap el refugi a fer una cervesa i a esperar una nova ocasíó per poder intentar-ho amb millors condicions de neu.
Tot fent el got al refugi truquen al Jordi "punki" que arriba un helicopter, doncs es veu que a la "il.lusions d'hivern" algún dels molts afeccionats que hi havia avui a les cascades del Pedra per picar gel ha tingut un accident;només fà 4 dies que fà fred de veritat i ens comenta el Jordi que les cascades no estan el suficientment bén formades per poder-se escalar amb seguretat.

Esperarem la propera ocasíó per poder començar i acabar la sortida amb cim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada