dimecres, 11 d’agost del 2010

PIC D'ENRODAT (2.729 m) - ANDORRA

El pic D'enrodat es troba a la frontera d'Andorra amb França, al nord-oest d'Andorra.Si accedeix des del Pont de la Baladosa, on hi ha un ampli aparcament que ens permet deixar-hi la furgoneta i passar la tarda-nit, final de la Vall d'Incles.

Sortim diumenge al matí per fer una sortida que no ens "castigui" massa, doncs dilluns hem quedat amb el Cinto per anar a fer una escalda de via llarga i no cal apretar massa les cames. Amb tot i això l'escursió té un desnivell positiu de 800 mts. aprox. però el camí no és massa llarg (2:15 h. de pujada).

L'itinerari, molt ben senyalitzat, segueix l'A.R.P. fins on s'ajunten els torrents d'Iscla i el de Manegor, allà un cartell ens fà desplaçar a la nostra esquerra per empendre un camí amb forta pujada fins a superar un coll, des d'on tenim una molt bona vista de la cresta de Juclar

, i que en poca estona ens durà fins l'Estany Enrodat. Des d'aquest punt ja divisem el cim, el mapa de l'Alpina marca un camí que ens mena a un coll per accedir des d'aquí a l'estany de la coma de Varilles, però nosaltres veim més clar remuntar, amb forta pendent, la pala herbosa que ens queda davant nostre i que ens pot dur directament al cim sense haver de voltar per el coll que ens queda a la nostra esquerra.

Durant l'ascensió pel "dret", sense massa camí definit,  anem trobant alguna marca antiga i algunes fites que ens ajuden a progressar fins assolir el cim.

La baixada la fem desfent el camí que hem deguit de pujada i que en 1hora i mitja, més o menys, ens torna de nou al punt de sortida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada