dimarts, 28 de setembre del 2010

ESPERO DELS LLOPS V+/ A0 (V obligat) PUIGSACALM (La Garrotxa)

La Garrotxa, una zona de Catalunya totalment desconeguda per mí, només coneixia el què coneix gairebé tothom, la fageda d'en Jordà, els volcans i les patates d'Olot...(osti, això últim té doble lectura.. je,je,je...)

Aquest passat dissabte, el Marc, la Silvia, la Queralt, el Toni i jò ens proposem una caminada-engarristada-escalada a la zona del Puigsacalm.

Sortim del petit poblet de Joanetes, on deixem els cotxes per enfilar, al capdemunt del poble, el camí senyalitzat que porta a l'ermita de Santa Magdalena (es troba a mà dreta un cop passada l'església en direcció al final del poble), primer és una pista ample que a mida que vas pujant es va estrenyent fins a convertirse en sender que ens portarà fins al capdemunt d'una carena on, en una gran roca hi ha pintat el nom del "barret", aquí tirem a la nostra dreta per anar a buscar la canal dels "ganxos nous", canal equipada amb una mena d'esglaons, i en lloc de cable uns "ganxos" fets de ferrer que estan molt "currats".

Aquesta canal ens durà fins a un cim amb unes antenes visibles des de lluny, al arribar-hi seguim a la nostra dreta (mirant les antenes) i anem a buscar el coll que fa aquest cim amb el puig dels llops; des del coll cap a l'esquerra, seguint un sender arribarem a un passet equipat amb una corda, un cop passat, a pocs metres ja ens queda l'esperó que volem escalar, ben visible sobre nostra (hi ha una fita al costat d'un petit arbre (un faig ???)).
Amb una grimpada ens situem a peu d'esperó i ja podem començar l'escalada.

La via constra de 5 llargs escalables i 2 de "pasturables". Els llargs més bons el 2n,3r(pot ser el més "dificil" i espectacular) 4rt i 5è.

Us adjunto un parell de ressenyes de la via.


Un cop arribats al cim del puig dels LLops podem amb poc més de 10 minuts arribar-nos fins al Puigsaclam.

 Nosaltres decidim empendre el retorn sense arribar-hi, doncs anem una mica "apretats" d'horari i comencem a baixar per el cantó oposat a l'esperó fins anar a trobar altre cop el coll entre el puig i les antenes, després de pocs metres de seguir el camí passat el coll, cal fixar-se a la dreta una fita i un rètol força amagat que ens indica la canal dels "ganxos vells", ens hi fiquem i baixem per aquesta canal, també equipada amb "ferramenta", el camí ens torna a deixar al "barret";

Baixem la carena i ara en comptes de tirar a la nostra esquerra per desfer el camí de pujada seguim recte i baixem per un altre camí, aquest més dret que el què hem fet servir de pujada que ens retorna altre cop a Joanetes (anem a parar 50 mts. més a munt d'on haviem agafat el camí de pujada).
Si "només" volem anar a escalar no li treurem rendiment, però agafat com un dia de muntanya amb tots els seus ingredients en podem quedar molt satisfets, que és tal i com en sortim nosaltres.

1 comentari: