dilluns, 18 d’octubre del 2010

PEDRAFORCA Cresta de la paret nord

El Pedraforca té una bellesa impressionant el miris per on el miris.

Aquest dissabte amb le Toni, el Marc i la Silvia anem a descobrir una perspectiva desconeguda per ells de la muntanya màgica, seguirem tot el cordal de la paret nord, entrant per el cim dels Cabirols i acabant al coll del Verdet.
Com que el matí és "frescot" (terme "made in Tomas Molina"), quedem amb el Toni a Saldes a quarts de 9, tots junts ens acostem cap al refugi, sauldem al Jordi, carreguem les cantimplores d'aigua i enfilem el camí de la tarteta, un cop arribem als peus de la mateixa, pujem sempre amb tendència a la nostra dreta, fins arribar a uns arbres morts que ens indicaran l'inici de l'ascensió al cim dels Cabirols.

Ens enfilem per una grimpada fàcil fins al cim i ens podem el vestit de "guerra", dés del cim hem de fer un petit flanqueig en descens fins a trobar el primer rapel de 30 mts que ens deixa al collet que forma el cim dels Cabirols i el Gat, aquest ràpel és llarg i impressionant, ens deixa al collet on trobem un pitó per assegurar-nos. Des d'aquest punt per el pas més "complicat" de tota l'aresta (III+ / IV-) ens enfilem a buscar el següent ràpel a l'orella del gat (28 mts) que ens deixa al proper coll (on acaba "l'escape" de la via Homedes).

Des d'aquest punt ens encordem en "ensamble" per resseguir un reguitzell de marques vermelles que ens portaran fins al collet de la cova on , una inmensa pintada a la roca ens indica el camí vers el cim del Calderer. Iniciem el camí amb un flaqueig més compromès que dificil fins a trobar unes vires herboses que ens portaran amb una grimpada fins al cordal de l'aresta que ja, sense deixar-la, ens condueix fins al cim del Calderer.

Fem parada i fonda per fer un mossec i emprenem el descens per les cadenes que hi ha fins a la bretxa de la canal del Rimbau i sense deixar l'aresta ens arribem al cim del Pollegó Superior.
Des d'aquest punt seguim en descens el camí que habitualment es fa servir de pujada per el Verdet, amb una sèrie de desgrimpades i pujadetes arribem al coll del Verdet i ja des d'aqui per el PR fins al refugi a fer una cerveseta que ens l'hem ben guanyada.
Aquest recorregut ens permet seguir tota la paret nord del pedraforca podent observar racons inèdits de la muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada