dijous, 25 d’agost del 2011

AVERAU (2.649 m)

Al paso Falzarego, al cantó oposat del "gruppo" de la Tofana s'aixeca un cim que a primer cop d'ull sembla una torre rocosa de l'oest americà, és el cim de l'Averau (2.649 m); d'entrada sembla inaccessible sense ser escalat, però hi ha una agradable sorpresa en la seva cara est, un equipament de cable de vida permet superar un mur de roca de uns 100 mts  i accedir a un altiplà que ens permet arribar a un cim amb excel·lents vistes.



Deixem la furgoneta al col Gallina, on hi ha un gran aparcament i un refugi a peu de carretera. Per un sender a través de prats anem fins al Paso Falzarego, on enllaçarem amb el sender 441, molt transitat per turistes en el seu inici, que ens portarà fins la forca Averau, un coll sota el cim que ens permet vorejar-lo per la seva base

fins al refugi del mateix nom (aqui veiem una gentada que ha pujat amb un telecadira per el cantó oposat i gairebé tots van en professó al cim del nuvolau, on amb menys de 150 mts de desnivell poden accedir al refugi que hi ha al mateix vèrtex del cim), traspassem el refugi i per un camí  que travessa una tartera ens acostem al esperó rocós, equipat amb cable que ens cal superar per poder accedir al cim.


Ens equipem i comencem l'ascensió, al cap de 8/10 mts el cable té dues opcions, ficar-nos dins una xemeneia equipada amb 3 esglaons o pujar a força de braços per un petit tram molt vertical, escollim aquesta,doncs per l'altra cantó hi ha força gent. A continuació ve un flanqueig horitzontal força aeri i una segona engarristada ja per terreny més fàcil fins arribar a un petit altiplà que ja des d'aquí i seguint les fites ens porta fins al cim, on les vistes son espectaculars.

Per la tronada ens cal desfer el tram equipat, tornar fins la forca Averau i, des d'aquí, prenem el sender a la nostra dreta marcat amb el n. 419 (alerta !! el mapa de l'ed. Tabacco el marca amb el n. 441, repetit) que ens porta de nou al punt d'inici, fent així una ruta circular.


Cartografia: Cortina d'Ampezzo e Dolomiti Ampezzane, Tabacco (1:25.000)
track: FEU CLICK AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada