dijous, 25 d’agost del 2011

CASCATA DI FANES (Dolomites d'Ampezzo)

Per anar-nos familiaritzant amb les vies ferrades i senders equipats als Dolomites Italians comencem per dues petites ferrades al parc natural dels Dolomites d'Ampezzo, prop de Cortina d'Ampezzo.




Per arribar a l'inici de la sortida agafem la carretera que va des de Cortina fins a Dobbiaco-Toblach, despés de 7/8 kms. trobem el complex esportiu de Fiames, passat aquest trobem un desviament a l'esquerra que porta a una oficina del parc Natural dels Dolomites d'Ampezzo (amb la "furgo" no podem entrar, l'alçada està limitada a 2.50 mts... això passa a molts camins dels Dolomites, per tant si aneu amb furgoneta grossa o autocaravana "al lloro"). Sortim del peu de la carretera i ens dirigim fins l'oficina del parc;


 Aquí agafem el sender número 10, que en el seu origen és una pista asfaltada tallada al trànsit, al cap d'una estona passa a ser pista de terra, que no deixarem fins a travessar un petit pont però amb una alçada espectacular (Ponte Alto).
En aquest punt hi ha uns bancs de picnic on comença la petita ferrada que travessa el primer salt d'aigua. 










Seguint el cable de vida ens porta a un esperó rocós que el baixem ajudats de cable i esglaons on podem veure un segon salt tant o més espectacular que el primer. Travessem un pont metàl.lic i enfilem un cable de vida (aqui comença l'altra tram equipat) que ens durà sense massa dificultats al punt d'inici del recorregut de les dues petites ferrades del dia.


Ja només ens cal reprendre el sender per el què hem vingut tot gaudint de la vista (només la vista) d'alguns rovellons a peu de camí, però som en un parc natural i no els podem collir... (oh !!!)


Cartografia: Cortina d'Ampezzo e Dolomiti Ampezzane (foglio 03) , Tabacco (1:25.000)


Track: FEU CLICK AQUÍ

1 comentari:

  1. Bona aquesta ferrada, curta però divertida, sobretot el pas per darrere la cascada!

    ResponElimina