dijous, 25 d’agost del 2011

SENTIERO A. BENINI (dolomites de Brenta)

A l'oest de les Dolomites, al massis de Brenta, hi ha la que es pot considerar l'"estrella" de les ferrades, la via de la Bocchette un conjunt de trams equipats que permet recorrer tot el massis. Nosaltes fem la primera part (la més assequible) el Sentiero Alfredo Benini.



Sortim de l'aparcament del telecabina de Grostè on hem passat la nit (a Madonna de Campiglio fan pagar per tot, fins i tot per passar la nit al parquing et passa un tio a veure si has pagat...) agafant el telecabina a les 8 del matí (tiquet anada i tornada, doncs tornarem a baixar amb el telecabina) fins al seu final, el refugi Stoppani.



Sortim d'aquí agafant el camí 305 que remunta penosament a través d'un sender pedregós i despres per una sèrie de grades calcàries fins a donar la volta al primer cim que vorejem, la Cima Grostè, fins aquí tot és camí, amb algun tram ben aeri però sense cap dificultat.

Passem vorejant la Campanile dei Camosci i la cima Falkner on des d'aquest punt, cal destrepar un espectacular esperó rocós i tot seguint camí, sempre molt aeri en tot moment, i tenint a la vista unes agulles i un paisatge espectaculars arribem a la bocca de Vallesinella on hi ha un indicador que marca la bocca di Tucket 30 minuts i un camí que porta de dret al rif. Tucket;



si arribem a la bocca cal baixar per un pendent de nevat on podrien fer falta grampons i la Queral no està per h......, per tant amb la satisfacció de la volta donada baixem per un camí ben senyalitzat encara amb passos equipats fins al refugi Tucket on fem un mossec, doncs encara ens queda més de una hora i mitja per retornar al punt de sortida.


Arribem de nou al refugi Stoppani on em foto una cervesa "franciscana" ben fresqueta amb un gust.....
I amb la satisfacció d'haver conegut, al menys un tastet, del massis de Brenta tornem amb el telecabina (l'ultim viatge és a les 17.00)  al punt de sortida.

Cartografia: Gruppo di Brenta, Kompass (k 688) (1:25.000)
Track: FES CLICK AQUI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada